Drahanská Vrchovina

2. srpna 2015

Heky opět zorganizoval vynikající sraz – tentokráte sraz na Drahanské vrchovině. A jako každá Hekyho akce se i tahle vyznačuje tím, že kdo tam nebyl, jakoby nebyl… Počtěte si zprávu z akce z Martinova pera.

Sobota 18.7.2015

Další super akce MRC, kterou opět parádně zorganizoval Heky, začala srazem na parkovišti Skalního Mlýna. Parkoviště jsme měli zamluveno jen pro naše miláčky, takže problém s parkováním nebyl a tím pádem ani obavy, že vám na dveřích či blatníku přibude další důlek!:-) Po zakoupení lístků na prohlídku Punkevních jeskyní, která byla zamluvena na 10hod. jsme se vydali směrem ke vstupu do jeskyně. Nabízely se dvě možnosti – po vlastních (cca20min.) nebo vláčkem, využity byly obě. 🙂 Vstup do jeskyní je v současné době v rekonstrukci, takže jsme do útrob skály vcházely provizorní lávkou. Informace o nutnosti nějakého toho oblečení navíc nelhala, 7°C je fakt kosa. Celková trasa prohlídky je cca 1200m, z toho se pluje zhruba polovina na loďce za velmi humorného výkladu lodivoda. Prohlídka suché části trasy končí na dně propasti Macocha (úchvatný pohled), odtud již přecházíme k mokré části a tou jsou právě loďky. Jakmile jsme opět spatřili denní světlo a loďka úspěšně v 11hod. zakotvila u břehu, popřál nám onen šprýmař s kormidlem v ruce šťastné a veselé vánoce.
A my se přesunujeme zpět do Skalního mlýna k obědu.

Kolem 13hod. startujeme své oře a jede se směr Blansko. Teplota již dosahuje tropických hodnot! 13:30 již máme koníky seřazeny na náměstí Republiky. Všichni prcháme do stínu a čekáme první nadšence, kteří se přijdou na naše naleštěné Mustangy podívat. Už už to vypadalo, že marně, ale kolem 14hod. se nakonec pár statečných diváků ukazuje (naštěstí né jen 7). Mimo obyvatel Blanska dorazili i dva členové klubu FordClub.eu a dobublali i dva členové klubu Harley Davidson. Něco před 15hod. startujeme, tůrujeme káry a jede se do Penzionu GrillTour v Protivanově.

Přesun do Protivanova proběhl naprosto hladce. Parkujeme u penzionu a čekáme na seznámení s novým modelem GT2015. Informace nám o tomto modelu nám poskytl p. Janík z Fordu F67 a následně proběhly z řad zájemců testovací jízdy. Vesměs si všichni auto pochvalovali. Podvozek pohodlný, brzdy skutečně brzdí! Motor V8 nabízí dostatečný výkon.

Jsme spokojeni. Jdeme se ubytovat, část z nás do penzionu Lada, zbytek se ubytovává zde v Protivanově v penzionu GriilTour.
Kolen 19hod. se všichni opět scházíme v restauraci GrillTour k večeři. Netrvá dlouho (cca 2piva vypité) a nosí se na stůl grilované maso dvou barev s grilovaným bramborem! Neskutečná dobrota! Perfektní zakončení skvělého dne! Ještě teda pár piv bylo a nějaký ten panák taky.

Neděle 19.7.2015

Od 8hod. se servíruje snídaně. Po snídani nás někteří bohužel opouští, zbytek se již těší na Drahanskou střelnici. Před 10hod. vyrážíme směr Drahanská střelnice, přijíždíme polní cestou na střelnici. Vítáme se se správcem střelnice a domlouváme kolikrát si ze které zbraně vystřílíme a čím začneme. Jelikož zbrojní průkaz nemáme nikdo, začínáme instruktáží, jak se zbraněmi zacházet. Školení je za námi , jde se střílet!:) Jako první je na řadě malorážková pistole. Každý si napáskuje do zásobníku 10 nábojů a jde se na to. Střílíme jeden po druhém na terče vzdálené 15metrů. Další zbraní je skutečná legenda! Nic menšího než samopal AK47.

Střílíme ve stoje na vzdálenost 50metrů, opět každý 10 nábojů, paráda! 🙂 Kupodivu se zbraně nebály ani naše hezčí polovičky a zastřílely slušné skóre! Kdo má odstříleno, přechází do jiné části střelnice, kde nás čeká útočná puška M4, zde opět 10nábojů, jen nestřílíme na papírové terče, ale na kovové různých tvarů, zásah cíle je oceněn cinknutím kulky o kov (moooc pěkně to cinká). A nakonec to nejlepší, odstřelovací puška Dragunov. Každý 5 nábojů, terč ve vzdálenosti 50metrů, střelba s oporou. Na terči střed velikosti 50ti koruny. První rána a je tam, přímo do středu! Optika na zbrani je super! 😀 Vydržel bych tu fakt dlouho, ale co už, všichni máme dostříleno, loučíme se se střelnicí a opět i s některými z nás, kteří odjíždí k domovu.
Je 13hod. a poslední z nás sedí opět v restauraci GrillTour a čekáme na oběd, který je opět výborný, jen to pivo už jen nealko. Loučíme se zbytkem a odjíždíme.

Každopádně kdo nebyl tak o moc přišel! 🙂 Díky Heky, už se těším na další sraz!

MartinZ

Fotogalerie na Rajčeti od Hekyho a Mártyho. Galerie na Flickru od Kat von P.